KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN/ SIKMA ETKİNLİĞİ
KÜLTÜRÜN İZİNDE MERSİN/ SIKMA ETKİNLİĞİ
Bu projemizde; günümüzde yöresel mutfak kültürlerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının öneminin anlaşılmaya başlandığı ve buna yönelik çabaların arttığı görülmektedir. Mersin mutfağı coğrafi konumu ve tarihsel süreçte Anadolu kültüründen, doğu ve batı kültürlerine kadar birçok kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Yemek kültüründen olan sıkma , börek ve gözleme Tarsus/Yenice yörelerimizde sabah kahvaltılık olarak çok önemli bir yer tutmuştur.Bizlerde okulumuzdaki öğrencilerimizle bu kültürü yaşatmanın tadına varmak için köyümüzde bir sıkma günü düzenledik
Beğen |
0 kişi beğendi